REUTERS/Michaela Rehle

Klaudio Pizaro službeno je okončao svoju fudbalsku karijeru. 

Reprezentativna pauza uvijek je dobro vrijeme za razne humanitarne ili prigodne utakmice, poput onih oproštajnih. Jedna takva odigrala se danas u Bremenu, gdje svoj odlazak u igračku penziju obilježio slavni peruanski fudbaler Klaudio Pizaro. Doduše, u njoj se nalazi već više od dvije godine, ali tek sada se pružila prilika za službeni oproštaj od fudbala.

Karijeru su mu najviše su obilježila dva kluba, Verder i Bajern, pa su se njihove legende okupile ove subote te mu u toj utakmici odali počast za sve proživljene trenutke. Uz njih, tu je bio i posebno oformljen sastav, koja je nosio naziv Klaudiovi Amigosi, pa su odigrane tri utakmice, u trajanju po 30 minuta. Pizaro je, naravno, nastupio za svaku od njih i time još jednom podsjetio na svoje slavne dane.

Bilo je tu podosta atraktivnih poteza, što i ne treba čuditi s obzirom na zvjezdanu postavu, ali i vrlo emotivnih trenutaka, pogotovo na završetku ove priredbe na Veserstadionu. Od igrača na terenu, svakako valja izdvojiti Arjena Robena, Filipa Lama, Matsa Humelsa, Torstena Fringsa, Ailtona te Juricu Vranješa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime