Foto: Printscreen

Njukasl je nedavno dobio nove vlasnike i ta vijest je široko odjeknula u fudbalskom svijetu, a na nju se osvrnuo i trener Liverpula Jirgen Klop u razgovoru za njemački “Sky sport“.

“Kada je trebalo da se formira Superliga Evrope, čitav svijet je bio potpuno opravdano uznemiren. Sada imamo istu situaciju, Njukasl je praktično Superliga u jednom klubu. Sa tolikim ulaganjima biće dominantan u evropskom fudbalu u narednih 20-30 godina. Postoji vjerovatnoća da upropastite stvar tolikim novcem, ali na duže staze. Mnogo je kvalitetnih ljudi u svijetu fudbala, i Njukasl će ih prije ili kasnije pronaći i angažovati. Danas tako stoje stvari, jednostavno živimo sa tim činjenicama” izjavio je Klop pa dodao:

“Njukasl će biti supersila. Ovo je treći klub u svjetskom fudbalu za koji znam da pripada jednoj državi i očigledno je u vlasništvu najbogatije porodice na svijetu“.

Njukasl je nedavno preuzeo princ Saudijske Arabije Mohamed Bin Salman koji ima namjeru da u Engleskoj stvori još jednog giganta, a od tog vremena počela su da se pominju mnoga pojačanja koja bi trebalo da stignu na “Sent Džejms Park“, počevši od trenera pa do igrača. 

Njukasl će narednu utakmicu u engleskoj Premijer ligi igrati u nedjelju kada po rasporedu gostuju ekipi Evertona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime