Foto: David Klein/Reuters

Fudbaleri Votforda oborili su rekord po broju provučenih lopti kroz noge protivniku u ligama Petice. 

Osim po već uobičajenim i čestim trenerskim smjenama te ispadanju u drugu ligu, ova će sezona za Votford ostati upamćena i po jednom pozitivnom rekordu.

Votfordovi igrači su u ovosezonskim prvenstvenim utakmicama svojim protivnicima čak 66 puta provukli loptu kroz noge. Ne samo da je to najviše u Premijer ligi, u ovoj ili bilo kojoj od prethodnih sezona, već je to rekord i gledajući sve lige Petice.

Taj je rekord prošle godine postavio Pari Sen Žermen, njegovi fudbaleri 62 su puta ovu “fintu” prodali tokom prošle sezone. Imaće Votford još priliku i povećati taj svoj ovosezonski učinak, u posljednje dvije utakmice.

Prilično je jasno da ga niko neće moći prestići ove sezone, prvi pratitelj Bajern ima tek 49 “prodanih tunela”. Naravno, ova prilično irelevantna statistika vodi se tek proteklih pet sezona, ali intrigira kako su baš Votfordovi igrači toliko uspješni u tome, iako su se cijele sezone, na kraju ipak neuspješno, borili za opstanak u Premjier ligi.

Dvostruko je to, naprimjer, manje od broja postignutih pogodaka (32), a skoro u rangu s primljenim golovima (70). Teško da će sve ovo utješiti Votfordove igrače, jer ipak nije ostvaren primarni cilj i ostanak u prvenstvu, ali barem su utakmice njihove ekipe zabavnije od ostalih.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime