Kovačević
printscreen

Golman ekipe Rakova Vladan Kovačević rekao je u intervjuu za “Weszlo” da su uslovi u Poljskoj na mnogo većem nivou nego oni u Bosni i Hercegovini.

On je u Poljsku stigao iz Sarajeva, a kaže da je Rakov izabrao jer je mirnije okruženje i da gradi karijeru korak po korak.

Imao sam ponude iz boljih i jačih liga, ali sam izabrao mirnije okruženje. Želim da gradim moju karijeru korak po korak. To je bio glavni faktor što sam izabrao Rakov, imam dobre uslove za razvoj, igram u dobroj ligi i mogu napredovati” izjavio je Kovačević i dodao:

Imam posebne emocije prema FK Sarajevo, ali se neću zavaravati. Uslovi u Ekstraklasi i Rakovu su na mnogo većem nivou nego oni u domovini. Ovdje se igra mnogo brže i to mi je bio problem na početku, nisam se mogao priviknuti na uslove treniranja, ali srećom sada sam se navikao. Jedina stvar koja mi nedostaje su moja porodica i djevojka koji su trenutno u Bosni i Hercegovini“.

Kovačević je kazao da je njegov cilj da jednog dana zaigra u nekoj od liga petice i da sanja da jednog dana zaigra u Premijer ligi Engleske.

Vrijeme će reći, ja ću sigurno dati sve od sebe za ovaj klub i veoma sam sretan ovdje. U isto vrijeme želim da napredujem, pa ćemo vidjeti kakav će rezultat biti. Uvijek ciljam na najviše ciljeve, pa tako i sada. Moj cilj je da jednog dana zaigram u nekoj od liga petice. Sanjam o igranju u Premijer ligi Engleske otkada sam bio dijete. Trenutno mi je cilj biti najbolji golman u Ekstraklasi, a dalje ćemo vidjeti” – dodao je on.

Na kraju je naglasio da vjera ima veliku ulogu u njegovom životu i da pokušava biti zahvalan na svemu što mu se dešava.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime