Printscreen

Elvir Koljić, napadač rumunske Krajove, najvjerovatnije će postati novi član Dinama iz Kijeva.

Transfer Koljića bi trebao iznositi deset miliona evra, što bi posebno obradovalo Krupu, jer ovaj klub zbog klauzule u ugovoru ima pravo na deset odsto od prodaje svog bivšeg fudbalera.

Iako je cifra od deset milion evra najizglednija, Draško Ilić, predsjednik Krupe, smatra da postoji mogućnost da iznos bude i veći.

“Nije Dinamo jedini koji traži Koljića. U kontaktu smo sa ljudima koji vode brigu o njegovoj karijeri i prenose nam da ga traži ‘pola’ Evrope. Srećan sam, prije svega zbog njega, jer znam odakle je krenuo i šta smo sve zajedno prošli, a naravno da bi nas obradovao i priliv u kasu. On je ljetos produžio ugovor sa Univerzitateom do 2024. godine i, koliko sam upućen, minimalan iznos za koji će ga klub pustiti je deset miliona evra”ističe Ilić za “Glas Srpske”.

Prema rumunskim medijima, Dinamo Kijev je poslao početnu ponudu od sedam miliona evra, što nije zadovoljilo tim iz Krajove, koji je zatražio još tri miliona. Koljić je na četiri prvenstvena meča ove sezone postigao pet golova.

“Izrastao je u pravog golgetera. Drago mi je što nisam pogriješio, jer sam vidio da bi mogao postati vrhunska klasa čim je došao kod nas 2014. godine. Srećan sam i što se odlično snašao u inostranstvu i što nije nastavio praksu i postao jedan od onih koji se vrate prije nego što odu. Pokazao se sjajno u jakoj konkurenciji, mislim da je zacementirao mjesto i u reprezentaciji BiH i da može biti pravi nasljednik Edina Džeke”zaključuje prvi čovjek Krupe.

Koljić je već jednom donio rekordan prihod Krupi, koja je od njegovog transfera u Krajovu u ljeto 2018. inkasirala 450.000 evra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime