Fudbaler Zorije žestoko opleo po Lalatoviću: "Nije mi bilo jasno šta uopšte igramo"

Fudbaler Zorije iz Luganska, Bogda Butko, žestoko je iskritikovao doskorašnjeg trenera, Nenada Lalatovića.

Nenad Lalatović je nedavno sjeo na klupu Zorije, ali je nakon samo dva mjeseca dobio otkaz. Iz kluba su imali primjedbe na njegov račun, a posebno se istakao fudbaler tog tima, Bogda Butko.

“Iskren da budem, Lalatović nam nije donio nikakav napredak, niti je nešto promijenio. Sjedio sam, gledao utakmice i ništa mi nije bilo jasno šta uopšte igramo. Kada je Nenad došao, rekao nam je da želi da igra napadački fudbal i da je tako uvijek i svugdje igrao. Ali, to kod nas nije bio slučaj jer je tražio da igramo sa petoricom odbrambenih fudbalera. Igračima ništa nije pokušao da objasni. Ni šta da rade, ni gdje da se kreću” – kaže Butko.

Otkrio je da Lalatović nije radio na taktici, a da nekad nije ni dolazio na treninge.

“On je imao neku teoriju, ali ne i praksu. Nije bilo individualnog rada, nije se radilo na uigravanju linija. Ako želite da unesete nešto novo u tim, onda morate da igračima na treningu pokazujete gdje da stoje i kako da se kreću. Pogotovo što se formacija kod njega promijenila u odnosu na ono što smo ranije igrali. Prije njega smo uvijek igrali 4-3-3, a onda smo prešli na petoricu pozadi. Ako želi da implemenirate novu formaciju, onda bi valjda trebalo da to i objasnite igračima. Od Lalatovića to nismo vidjeli” – iskren je Butko.

U posljednjih godinu i po dana, Lalatović je promijenio čak pet klubova i niti u jednom nije uspio da napravi zapažen rezultat.

Postavi odgovor