. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua)

Mauricio Sari je iskazao svoju ogorčenost pred duel sa Interom zbog prenatrpanog rasporeda u današnjem fudbalu, Žalio se Sari na to da igrači jednostavnu imaju previše obaveza, prenosi Footbal Italia

“Ovo je trenutno stanje u fudbalu, možda meni jednostavno više nije mjesto tu. Svakog mjeseca igrači imaju sedam utakmica u 19 dana, a nakon toga ih nema jer imaju međunarodne obaveze. U praksi oni više treniraju sa svojim državama nego u klubovima” komentarisao je italijanski stručnjak.

On je takođe skrenuo pažnju na to da se moderni fudbal pretvorio u šuo koji sliži samo za stvaranje novca i za ništa drugo.

“Fudbal više nije isti, nego je sve postao jedan šou gdje se gleda da se izvuče novac odakle god se to može uraditi” – skrenuo je pažnju Sari na situaciju u fudbalu današnjice.

Sari, Mauricio Sari: “Ovo nije više sport, sve je postalo samo biznis”
Mauricio Sari

Na pitanje kako su igrači Lacija trenirali tokom reprezentativne pauze, on je kazao kako je to sve bilo u smanjem kapacitetu zbog nedostatka ključnih igrača.

“Trenirali smo dve sedmice u smanjenom obimu i kapacitetu, i samim tim je teško procijeniti na čemu smo trenutno” – kazao je Sari.

Utakmica Lacija i Intera je zakazana za sutra u 16h.

Standings provided by SofaScore LiveScore

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime