Murinjo u Mančesteru bio optužen za maltretiranje iz banalnog razloga

Žoze Murinjo je rekao kako je tokom perioda u Mančester junajtedu bio otpužen za maltretiranje, jer je igrača zamijenio na poluvremenu.

Nakon što je zamijenio Luisa van Gala u ljeto 2016., ‘Special One’ je sa Junajtedom podigao pehar Komjuniti šilda, Liga kupa i Lige Evrope u svojoj prvoj sezoni na Old Trafordu. Takođe je rekao da je njegovo dostignuće u dovođenju Junajteda do drugoplasiranog mesta u Premijer ligi bilo jedno od najboljih u njegovoj karijeri jer ljudi nisu znali šta se dešava iza kulisa.

Stvari su se, međutim, pogoršale u njegovoj posljednjoj sezoni u Mančesteru. Nakon dvije i po godine, Murinjo je smijenjen nakon što je sezonu 2018/19 započeo sa samo sedam pobjeda u 17 utakmica Premijer lige.

U to vrijeme, klub je zaostajao 19 bodova za liderom lige Liverpulom, koji je nanio još jedan poraz Murinjovom CV-u, samo dva dana prije njegovog otkaza. Portugalski menadžer je od tada vodio Totenhem i Romu, ali 60-godišnjak je nastavio da govori o svom bogatom periodu u Mančester junajtedu.

Zapravo, Murinjo je spominjao klub u brojnim prilikama kada se pojavljivao u “The Obi One Podcast” Džona Obi Mikela na YouTubeu. Ovdje je rekao da je dao “sve što je mogao” u Junajtedu prije nego što je progovorio o incidentu kada je “optužen” za maltretiranje.

Kada sam bio u klubu, promijenio sam igrača na poluvremenu. Napravio sam promjenu i optužen sam za maltretiranje” – rekao je Murinjo.

Murinjo nije imenovao igrača o kome je reč, ali je pomenuo njegovu zamjenu Nemanje Matića tokom utakmice protiv Sautemptona 2015. godine. Bivši menadžer Čelsija, koji je insistirao da je samo “radio sve” što je mogao da dobije meč, nastavio je govoriti o tome kako se svijet promijenio, kako u menadžmentu, tako i u životu.

S Matićem na Stamford Bridžu, bio je na klupi. Ubacujem ga u igru u 45. minutu, vadim ga oko 70. minuta. To je obrazovanje, to je treniranje. To je sve da se pobjedi. Morao sam da se promijenim. Smijem se ovim vremenima, ali druga su vremena (sada). Čak i da bi bio tata, moraš biti drugačiji tata od onoga kakav je tvoj tata bio prema tebi. Moraš se mijenjati u skladu sa svijetom” – objasnio je Portugalac.

Postavi odgovor