Foto: Alberto Lingria/Reuters

Renomirani italijanski sportski magazin “Tuttosport” je bio jasan u svojoj procjeni grešaka trenera Intera Simonea Inzagija u nedavnom porazu od Udinezea sa 3:1.

Kao što je poznato, Inter je za vikend pretrpio poraz u gostima od strane Udinezea sa 3:1, čime je milanski tim nastavio sa svojom lošom formom ove sezone.

Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji Serije A, a većina sportske javnosti, navijača ovog tima te novinara u državi sa Apeninskog poluostrva navode trenera Simonea Inzagija kao glavnog krivca za kompletnu situaciju.

Inzagi, Tuttosport jasan i glasan: “Najveća greška Inzagija je izvođenje Džeke”
Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Mišljenje većine svojih kolega dijele i novinari u redakciji renomiranog sportskog italijanskog magazina “Tuttosporta”, koji je kao razlog za najnoviji poraz Intera od Udinezea naveo loše odluke Inzagija u vezi izmjena tokom meča, od kojih je najveća izvođenje iz igre Edina Džeke.

Oni su rekli kako je odluka Inzagija da sredinom drugog poluvremena izvede Džeku, koji je prema mnogima bio jedina svijetla tačka tima, bila fatalna greška od strane italijanskog stručnjaka.

Pored toga, zamjerili su mu uvođenje Hoakina Koree koji je lišio Inter vokalne tačke u napadu, što je milanski tim imao dok je Džeko bio na terenu. Ostaje da se vidi kakva će sudbina sačekati Inzagija nakon što se igrači vrate sa reprezentativnih pauza i liga ponovo otpočne.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime