Printscreen

Turski sud u Istanbulu izrekao je zatvorsku kaznu od 14 godina i sedam mjeseci Sezeru Ozturku, nekadašnjem veznom igraču Bajera iz Leverkuzena.

Sezer Ozturk je bio u bjekstvu nakon što su vlasti tražile njegovo hapšenje zbog ubistva čovjeka u očiglednom saobraćajnom sporu u Istanbulu u septembru 2021. godine. Uhvaćen je na zadnjem dijelu kamiona dok je pokušavao da se ”ušunja” u Gruziju oko dva mjeseca kasnije.

Uslijedio je pritvor za 36-godišnji fudbalera, koji od 2015. godine nije igrao ni za jedan tim, zajedno sa prijateljem koji je bio sa njim u trenutku kobnog incidenta.

Tužioci su tražili više od 23 godine zatvora za Ozturka zbog optužbi za ubistvo i nanošenje povreda tokom tuče u kojoj je povrijeđena i druga osoba. Na ranijim saslušanjima, Ozturk je tvrdio da je djelovao u samoodbrani kada je pucao iz pištolja u žrtvu. U svojoj posljednjoj odbrani tvrdio je da je kolona vozača blokirala put kojim se vozio u automobilu sa svojom porodicom.

”Vodio sam svoju porodicu u bolnicu kada sam video blokiran put. Tražio sam da oslobode put, ali su me vrijeđali i napali” – rekao je on na sudu.

Ozturk je tvrdio da je izvukao pištolj da zaštiti sebe i svoju porodicu kada su ga napadači počeli tući, ali tužioci su osporili njegovu priču. Ozturk je odvezao svoju porodicu kući i vratio se na lice mjesta sam da se suoči sa drugima, rekli su tužioci. Trčao je prema jednom muškarcu koji je počeo da beži, ali mu je Ozturk ispalio šest hitaca u leđa, navodi se u optužnici protiv fudbalera.

Porijeklom iz njemačkog Velberta, Ozturk je igrao za Bajer Leverkuzen i Nirnberg na početku svoje karijere prije nego što je prešao u tursku ligu potpisivanjem sa Vestel Manisasporom 2006. godine. Igrao je i za Fenerbahče i Bešiktaš, koji ga je posudio Bašakšehiru u sezoni 2014/2015.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime