Foto: REUTERS/Albert Gea

Fudbalski klub Barselona nalazi se u velikim finansijskim problemima i zbog toga ne mogu trenutno da registruju sva pojačanja. 

Tri dana pred start nove sezone Barselona nema mogućnost da registruje pojačanja, a ono što posebno brine jeste klauzula iz ugovora Franka Kesija i Andreasa Kristensena. Dvojac koji je stigao bez obeštećenja ovog ljeta na isti način može i da napusti Barsu ukoliko do početka utakmice protiv Rajo Valjekana (subota, 21.00) ne dobiju dozvolu da se nađu u protokolu.

Barselona već duguje ogroman novac Frenkiju de Jongu i čelnicima kluba moglo bi žestoko o glavu da se obiju sve kalkulacije koje su izvršili ovo ljeto. Klub je dužan preko milijardu evra, a doveo je pojačanja za preko 150 miliona, pritom žele dovesti i Bernarda Silvu.

Podsjetimo, Katalonci su ovog ljeta inkasirali preko 600 miliona evra prodajom 25 odsto TV prava u narednih 25 godina i 24,5 odsto udjela u ćerki firmi Barsa Studios, klupskoj platformi za kreairanje i distribuciju video i audio sadržaja. Skupština je odborila prodaju ukupno 49,9 odsto vlasništva te firme, tako da Žoan Laporta još nije iscrpio sve izvore svežeg kapitala.

Navijačima kluba sigurno ovo ne prija šta se sve događa i ostaje im da se nadaju da će Barselona izaći jača iz kompletne situacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime