Potencijalni reprezentativac BiH na pragu Tuluza

Kako prenose francuski mediji, 22-godišnji Said Hamulić trebao bi pojačati ekipu Tuluza.

Jedan od najboljih strijelaca poljskog prvenstva (devet golova u 17 utakmica) do sada je nosio dres ekipe Stal Mielek. Sada stiže vijest da bi u transferu teškom dva miliona evra trebao pojačati redove francuskog prvoligaša.

Sa Tuluzom bi trebao potpisati ugovor do 2027. godine. Proteklih sedmica za Saida Hamulića interesiralo se nekoliko evropskih klubova. Navodno su to bili škotski Seltik, italijanska Specija, kao i francuski Bordo. Spominjane su i ekipe iz američke MLS lige. No, prema svemu sudeći, njegov novi klub će biti Tuluz.

Rođen je u Holandiji. U omladinskim kategorijama je nastupao za ekipe RCL, UVS Leiden, Alfens Bojs i Go Ahead Igls. Prije dvije godine, Hamulić je potpisao za litvansku Dainavu. Uoči druge polovine sezone 2021/2022. preselio je na posudbu u bugarski Botev. Početkom 2022. ponovo je otišao na posudbu. Ovog puta u litvanski klub Suduva. U julu prošle godine Hamulić se priključio Stal Mieleku u poljskoj prvoj ligi. Potpisao je tada dvogodišnji ugovor s opcijom produženja.

Postavi odgovor