Prije 13 godina je dao obećanje: Eden Azar karijeru oživljava na vatrenom stadionu

Eden Azar bi u narednim sedmicama trebao da napusti Real Madrid.

Fudbaler iz Belgije je stigao u madridski klub iz Čelsija kao najskuplje pojačanje ovog tima u istoriji, ali nije uopšte ispunio očekivanja i vremenom je njegova karijera završila u ambisu.

Real želi da ga se riješi u januarskom prelaznom roku, jer i pored toga što ne igra, Eden Azar prima astronomsku platu. To svakako ne odgovora madridskom timu, koji se obratio njegovom menadžeru i dao mu do znanja da mora da napusti tim.

Kako stvari za sada stoje, to će se i desiti, a Azar bi karijeru mogao oživjeti u Fenerbahčeu! Naime, on je prije 13 godina, dok je još nastupao za Lil, dobio ponudu turskog tima u dva navrata.

Međutim, onda se pojavio Čelsi koji ga je otkupio iz Lila, ali je Azar tada obećao čelnicima Fenerbahčea da će jednog dana doći da zaigra u Istanbulu. Izgleda da je taj dan došao, a novi klub koji ima vatrene navijače i koji cijene svoje fudbalere bi definitivno mogao da “oživi” Azara i njegovu karijeru.

U pitanju je posudba sa opcijom ugovora na kraju sezone, a Azar će o ovome u narednim danima donijeti i definitivnu odluku. Kako sada stvari stoje, čini se da je to to.

Postavi odgovor