Foto: Screenshoot

Navijačima u engleskoj Premijer ligi će biti dozvoljeno prisustvo u ograničenom broju, a maksimalno će ih biti do 4,000 u oblastima gde je najpovoljnija epidemiološka situacija.

Prije nekoliko dana Vlada Engleske dozvolila je povratak navijača od 2. decembra, kada aktuelne mjere u vezi pandemije virusa korona prestanu da važe.

Nakon ove objave, navijači su nestrpljivo čekali da Vlada donese odluku o tome koja regija je u kom nivou. Podsjetimo, nivo 1 je onaj sa najboljom epidemiološkom situacijom i klubovi iz ovog nivoa mogu da imaju 4,000 navijača na stadionu. Nivo 2 dozvoljava 2,000 fanova dok one regije gde ima najviše zaraženih biće stavljene pod nivo 3 i još uvek neće biti dozvoljen povratak ljudstva na tribine.

Danas je potvrđeno da su Mančester, Birmingem, Njukasl, Lids, Hal, Notingem, Vulverhempton, Lankašir, Sanderlend, Hartlpul, Midlzbro, Blekpul, Zapadni Jorkšir, Južni Jorkšir, Derbi, Lester, Linkoln, Varvirkšir, Koventri, Bristol i Kent u trećem nivou i da će klubovi iz ovih regija morati još uvek da sačekaju na povratak navijača.

U drugom nivou se nalaze London (svi dijelovi), Liverpul, Kambrija, Sjeverni Jorkšir, regije Hertforšir i Vorčesteršir u Zapadnom Midlensu, Norfolk i Safolk, kao i Eseks, Tarok, Sautend, Kembridžir, na istoku. Na jugozapadu Dorset, Bornmut, Glosteršir, Devon, Bat, Somerset.

U prvom, onom najboljem nivou, našle su se samo tri regije: Ostrvo Vajt, Ostrvo Sili i Kornvol.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime