Inter
Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Prema pisanjima torinskog medija “Tuttosport”, samo dva napadača iz trenutne ekipe Intera imaju šansu da ostanu i naredne sezone u redovima ovog kluba.

Poznati italijanski sportski magazin “Tuttosport” kaže kako će većina napadača Intera napustiti klub naredne sezone jer klub želi finansijski priliv u svrhu dovođenja pojačanja na drugim dijelovima terena od sljedeće takmičarske godine.

Tako će Aleksis Sančez i Felipe Kaisedo skoro pa sigurno napustiti Inter dok će većina mladih ofanzivnih igrača koji su trenutno na pozajmicama takođe biti stavljeni na transfer listu.

Ono možda i najvažnije, za Lautara Martineza se čeka prikladna novčana ponuda, a za njegove se usluge navodno već raspituju velikani evropskog fudbala.

Tako će prema riječima “Tuttosport-a”, u redovima Intera naredne sezone ostati tek dva napadača iz trenutne ekipe, a radi se o Hoakinu Korei te bosanskohercegovačkom napadaču Edinu Džeki.

Korea se pokazao kao koristan fudbaler koji dosta radi za ekipu i koji može igrati na toj poziciji polušpica koja mu u suštini i najviše odgovara, dok je Džeko svoje vrijeme u Interu opravdao sa nekoliko važnih golova te takođe asistencija.

Džeko ima još godina dana ugovora sa Interom tako da će sada ovaj već 36-godišnji fudbaler i sa te strane teško napustiti klub, dok bi Koreaa ipak mogao otići, ali bi za njegove usluge milanski klub tražio veliki novac, tako da je i njegov odlazak veoma malo vjerovatan.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime