Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Šampionsko slavlje Napolija zbog titule šampiona Italije imalo je tragičan epilog.

Napolije je osvojio “Skudeto” nakon 33 godine čekanja, tj. još od ere legendarnog Dijega Armanda Maradone, a na ulicama Napulja se okupilo hiljade i hiljade ljudi da proslave ogroman uspjeh voljenog kluba.

Međutim, veliki uspjeh Napolija ostao je u sjeni nemilih događaja koji su nakon toga uslijedili, tj. tokom proslave na ulicama Napulja. Kako prenosi novinska agencija ANSA, jedna osoba je ubijena, a stotine su povrijeđene.

Preminuo je 26-godišnji muškarac, a navodi se da je on bio jedan od četvero ranjenih u pucnjavi. Prema dnevniku “Korijere dela Sera“, još nije jasno da li su pucnjevi ispaljeni u sklopu fudbalskog slavlja ili je riječ o kriminalnom činu, a list “La Stampa” izvještava da je žrtva bila povezana s lokalnim mafijaškim klanom.

Još 200 osoba je povrijeđeno tokom slavlja – od rana nožem do opekotina od petardi i napada astme izazvanih udisanjem dima iz baklji. Ipak, navodi se da će se proslava titule nastaviti i u narednim danima, a u nedjelju se očekuje i najveći spektakl, kada Napoli bude domaćin Fiorentini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime