Ten Hag
Foto: REUTERS/Murad Sezer

Erik ten Hag će u utorak potpisati ugovor sa Mančester junajtedom do 2025. godine i time će od sljedeće sezone zamijeniti Ralfa Rangnika na klupi “Crvenih đavola”.

Holandski 52-godišnji stručnjak Erik ten Hag će od naredne sezone voditi ekipu Mančester junajteda koja u svojim redovima sigurno da ima nekolicinu igrača sa velikim egom.

Tako je na pitanje novinara holandskog magazina “Trouw” o tome da li će on moći podnijeti Kristijana Ronalda kao trener, Ten Hag dao dosta zanimljiv te hrabar odgovor.

“Mislim da ću moći da se nosim sa Ronaldom i ostalim zvijezdama, ali ću tokom tog procesa ostati svoj čovjek i neću se mijenjati” kazao je Ten Hag u intervjuu dan nakon što je obznanjeno da će postati novi trener Junajteda, nakon čega je dodao:

“Neću promijeniti svoju trenersku viziju. Reću ću svim fudbalerima Junajteda da rade svoje zadatke i sigurno je da ‘će me čuti’ svako ko me ne bude slušao, ma o bilo kom igraču da se radi”.

Ten Hag se kao vrhunski stručnjak i trener etablirao vodeći slavni amsterdamski klub Ajaks koji je preuzeo 2017. godine. Sa njima je do sada osvojio pet trofeja i zabilježio nezaboravnu kampanju u Ligi šampiona gdje je njegov tim došao do polufinala, a tokom tog procesa je eliminisao slavni Real Madrid.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime