Foto: XXSTRINGERXX xxxxx/Reuters

“Transfermarkt” je objavio zanimljivu tabelu u kojoj je prikazao top10 najubitačnijih strijelaca po utakmici u 21. vijeku. Važno je napomenuti da ova statistika obuhvata golove koje su igrači postigli igrajući samo u ligama petice, nekom evropskom takmičenju i za reprezentaciju.

Na ovoj listi su se našla zaista poznata imena koja su već odavno penzionisana, ali naravno i dosta fudbalera koji još aktivno igraju fudbal. “Transfermarkt” je prije ove liste naveo i one koji se nisu našli u top10 najboljih strijelaca po utakmici.

Tu su se pojavila imena poput Ronalda, ali onoga iz Brazila, Paulete, Tijerija Anrija i Mohameda Salaha.

Top10 lista je svoje nabrajanje započela sa Rudom van Nistelrojom koji ima prosjek od 0.60 golova po utakmici. Zatim njega prate Zlatan Ibrahimović, Nejmar, Kilijan Mbape i Luis Suarez.

U onih pet najboljih, odnosno top5 najubitačnijih strijelaca u 21. vijeku su na petom mjestu Hari Kejn, a zatim Robert Levandovski, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Iako svi oni imaju fantastične omjere i svi su legende modernog fudbala, pobjednik je bar za sada, gol mašina iz Norveške Erling Haland koji ima omjer od 0.98 golova po utakmici.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime