Umar Sadik na meti Totenhema

Prema španskom portalu “Fichajesu”, napadač Almerije Umar Sadik je nakon odličnih partija i u ovoj sezoni tražen od strane Totenhema kao potencijalno rješenje u napadu kluba iz Londona, prenosi engleski “thehardtackle“.

Umar Sadik koji je nakon odlaska iz tabora “crno-bijelih” i fantastičnih partija koje je pružao u njihovom dresu, nastavio da rešeta protivničke mreže u španskom drugoligašu Almeriji. 

Sadik je već imao ponude od drugih klubova, ali sada nakon što se pojavila opcija da bi Totenhem mogao izgubiti svog najboljeg igrača u vidu Harija Kejna, nigerijski napadač bi mogao da bude dobra opcija u vrhu napada.

Bivši Partizanov napadač se i u fudbalskom smislu uklapa u fudbalsku viziju Nuna Espirita Santa koji preferira klasične devetke. Svojom konstitucijom može da posluži kao “čovjek meta” gdje bi pored golova bio zadužen da prima duge lopte i obrađuje ih ka svojim bržim saigračima koji igraju po krilu.

Umar Sadik je do sada odigrao 154 utakmice na kojima je postigao 61 gol, a najplodosnije periode u karijeri je imao u Partizanu i u klubu za koji trenutno nastupa, špansku Almeriju.

Postavi odgovor