Vasilj
printscreen

Golman bosanskohercegovačke reprezentacije Nikola Vasilj juče je debitovao u drugom rangu njemačkog fudbala za hamburški St. Pauli. 

“Prvi put sam stao na gol sa sedam godina u Zagrebu gdje sam započeo svoje prve fudbalske korake. Od malena sam pratio utakmice svog oca i zato sam zavolio ovaj sport. Takođe, on mi je bio uzor i oduvijek sam želio biti kao on” – započeo je Nikola Vasilj razvovor za “Dnevnik.ba”, pa dodao:

“U Zorju sam došao nakon što sam dvije godine branio u Nirnbergu za drugu ekipu. Tamo sam odigrao dosta utakmica u kontinuitetu i osjećao sam da sam spreman za nešto više. I mislim da sam napravio najbolji potez dolaskom u Ukrajinu. Od tamo nosim samo lijepa sjećanja, mogu reći da je to do sada bio najbolji period u mojoj karijeri. Stekao sam puno iskustva i mislim da sam dosta napredovao”. 

Vasilj, Vasilj: “Ekipa me odlično prihvatila i brzo sam se prilagodio”
Printscreen

“Stigao sam u Njemačku prije malo više od tri sedmice, na početak priprema. Ekipa me odlično primila i vrlo brzo sam se prilagodio budući da sam već igrao u Njemačkoj i već sam otprilike znao šta me čeka” – dodao je Vasilj, pa se osvrnuo i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine: 

“Zadovoljan sam odnosom i saradnjom sa Petevom i naravno jako zahvalan na pozivu u reprezentaciju. Mislim da je on odličan stručnjak koji može dosta pomoći reprezentaciji. Imamo tešku grupu, ali pokazali smo da se možemo nositi sa svima i mislim da je to važno za naše samopouzdanje u nastavku kvalifikacija. Još je puno utakmica i bodova u igri, dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo se uspjeti kvalifikovati”. 

Vasilj je juče imao debi na golu St. Paulija, a tu je utakmicu odbranio bez primljenog gola

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime