Inzagi
Foto: REUTERS/Massimo Pinca

U prostorijama Intera održan je važan sastanak na kojem su prisustvovali najvažniji ljudi milanskog kluba.

Osim predjednika Stivena Žanka i direktora Đuzepea Marote na sastanku je bio prisutan i trener Simone Inzagi.

Jedina i glavna tema sastanka bio je prijelazni rok, a jedna od tačaka odnosila se na budućnost Romelua Lukakua, ali i ostalih napadača Intera uključujući našeg Edina Džeku. “Sky Sport” izvještava da je Inzagi pristao na povratak Lukakua među Neroazurre što znači i stvaranje gužve u fazi napada.

Da bi ga vratili u Milano Neroazurri će Čelsiju za Lukakua ponuditi sedam miliona evra za jednogodišnju posudbu plus eventualni bonusi. Sve izvjesniji dolazak Lukaku će značiti i Džekin višak pa bi u tom slučaju bh. napadač pomalo i neočekivano morao tražiti novi klub.

Kada je napuštao klupske prostorije novinari su pitali Inzagija kakva je budućnost Interovih napadača i može li reći kakve novosti on se samo nasmijao.

Iako ima 36 godina Džeko i dalje sigurno može igrati na vrhunskom nivou što je potvrdio i na nedavnom meču reprezetnacija između Bosne i Hercegovine i Finske kada je postigao dva gola.

Italijanski mediji popularnog Dijamanta već povezuju sa Juventusom i Valensijom tako da će sigurno na stolu imati interesantnih ponuda.

Cilj Neroazurra je dovesti Lukakua i Dibalu te tako sa Lautorom Martinezom kreirati najsnažniji napadački trio na Apeninima. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime