(VIDEO) Siti predstavio dresove za obilježavanje lunarne nove godine

Mančester siti predstavio je novu garnituru dresova u čast kineske nove godine. 

Nije nikakva novost da fudbalski klubovi kreiraju posebna izdanja svojih dresova za razne prilike, svake godine ih je sve više te je već gotovo svaki praznik dobio svoju garnituru. Sada je red, očigledno, došao i na obilježavanje lunarne, odnosno kineske nove godine, koja će se širom svijeta proslaviti 22. januara.

Tom se trendu priključio Mančester siti, koji je za ovu prigodu dizajnirao dresove baš za početak nove godine lunarnog kalendara. Ona je ovog puta u znaku zeca, pa je zato u prodaju puštena ograničena količina dresova u ponešto tamnijoj verziji plave boje, zajedno sa zlatnim detaljima. Naravno, novu garnituru su predstavile glavne vedete — Erling Haland, Kevin De Brujne. Kajl Voker te Ederson.

“Zec je četvrta životinja kineskog zodijaka, a simbolizuje hitrost, agilnost i brzo razmišljanje. Karakteristike su to koje krase i našu ekipu pod vodstvom trenera Pepa Gvardiole. Novim dresom dominira uzorak koji predstavlja mjesečevu površinu, kao svojevrsna referenca na kineski lunarni kalendar, ali i klupsku himnu ‘Blue Moon’, omiljenu među navijačima na Etihadu” – poručili su iz kluba.

Nije ovo prvi slučaj obilježavanja kineske nove godine u opremi nekog engleskog prvoligaša, sličan su projekt već imali u Mančester junajtedu i Arsenalu. Doduše, to je bila samo garnitura za treninge i zagrijavanje uoči utakmice te nikad nije nošena tokom duela, a ista sudbina očekuje i ove Sitijeve dresove, iako će Pepovi momci i igrati baš tog 22. januara.

Postavi odgovor