Navijači Karamela digli bunu: Vlasnik Evertona poslao odgovor

Vlasnik Evertona Farhad Moširi je progovorio o statusu trenera kluba Franka Lamparda nakon što su mnogi navijači izrazili nezadovoljstvo trenutnim šefom stručnog štaba, ali i načinom na koji tim funkcioniše.

Navijači Evertona su poslali otvoreno pismo i izrazili nezadovoljstvo radom Franka Lamparda, ali i funkcionisanjem kluba vlasniku tima Farhadu Moširija koji je sada na sve to odgovorio.

“Ja imam vjeru u posao koji radi ne samo naš trener, ali i naši direktor fudbala, kao i Upravni odbor”odgovorio je Farhad Moširi na pismo navijača Evertona.

Frenk Lampard
Foto: Action Images via Reuters/Jason CairnduffC

Pored podrške treneru te upravi tima, Moširi je dodatno rekao kako im vjeruje, ali je pored toga priznao da se klub trenutno nalazi u lošoj situaciji.

“Vjera koju imam u sve njih je bazirana na mom znanju o poslu koju se radi kako na treninzima tako i upravnim prostorijama kluba”započeo je Moširi pa nastavio:

“Ubijeđen sam da imam ljude sa znanjem, iskustvom te fokusirane profesionalce na svim nivoima kluba. Naravno svi se slažemo da naša trenutna pozicija u ligi mora da se poboljša”.

Everton se podsjetnika radi što se tiče Premijer lige Engleske nalazi na 18. poziciji šampionata sa 15 bodova i užasnom formom u četiri poraza te jednim remijem iz proteklih pet duela.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor