Foto: GettyImages

Pjer-Emerik Obamejang kaže da je razmišljao o odlasku iz Arsenala, ali šansa za napredak pod vodstvom Mikela Artete bila je “ključni faktor” u njegovoj odluci da potpiše novi ugovor.

Dvije su me stvari nagovorile da ostanem. Prva stvar bio je Arteta, jer otkad je došao, donosi nam puno pozitivne energije i novu filozofiju za nas. Mislim da je to bilo važno jer se podudaralo sa mojom igrom i osjećam da se mogu poboljšati sa njim. Mislim da je ovo bio ključni faktor, a takođe i ljubav koju dobijam od navijača i cijelog kluba” – izjavio je ubojiti strijelac iz Gabona.

31-godišnjak pomogao je Arsenalu da pobijedi u finalu FA kupa prošle sezone i Komjuniti šildu na početku 2020/21 sezone. Postigao je po pogodak u obje utakmice. Takođe, tresao je mrežu u prvom kolu premijer lige, protiv Fulama.

“Razmišljao sam ‘Osjećam se dobro otkad ste došli (Arteta), usavršavam se, a filozofija je jako, jako lijepa, tako da samo želim ostati’. A trener se odnosio prema meni sa stavom da je siguran da ako ostanem u Arsenalu mogu ostaviti naslijeđe ali sve je na meni i onome što ja želim”dodaje Obamejang.

Obamejang je vjerovatno najbolji napadač Premijer lige od dolaska iz Borusije Dortmund u januaru 2018. godine. Od tada postigao je 72 gola u 112 nastupa u svim takmičenjima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime