Foto: Getty Images

U razgovoru za njemačke medije, sada već bivši sportski direktor Šalkea, Johan Šnajder razgovarao je o greškama kluba u prethodnom periodu, a sa posebnim akcentom dotakao se i slučaja Vedada Ibiševića koji je usljed suspenzije bio prisiljen napustiti ekipu.

Bosanskohercegovački fudbaler koji sanja mjesto selektora nacionalnog tima “Zmajeva” nije pronašao zajednički jezik sa trenerom Manuelom Baumom, što je potvrdio i Šnajder kako prenosi “Archyde”:

“Vedad Ibišević i trener Baum imali su odnos u kojem nisu najbolje kliknuti, jednostavno nije postojala hemija u tom timu. Ogromna greška bila je suspendovati Ibiševića koji je potom i otišao iz kluba, posebno kada se uzme u obzir da se tada uz njega jedini napadač Gonzalo Pasijensija povrijedio, pa smo ostali bez vrha napada”.

Popularni “Vedator” trenutno je bez kluba, a dana provodi u Sarajevu gdje se po njegovim riječima i dalje nalazi na raskrsnici karijere uz dilemu da li “okačiti kopačke o klin” ili nastaviti život profesionalnog fudbalera ukoliko se pojavi primamljiva ponuda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime