Foto: Printscreen

2019. godine Kepa Arizabalaga u finalu Liga Kupa odbio je napustiti teren, a poslije toga njegova karijera u Čelsiju krenula je silaznom putanjom. 

Poslije više od dvije godine golman Čelsija Kepa Arizabalaga ispričao je šta se dešavalo u finalu Liga Kupa 2019. godine kada je odbio da napusti teren. 

“Nakon što sam odbranio jedan udarac osjetio sam bol, zabolila me je noga, pa sam pozvao fizioterapeuta da se uvjerim da je sve u redu. Par trenutaka poslije vidio sam da Mauricio Sari šalje Vilija Kabaljera na zagrijavanje, vjerovatno je mislio da nisam u stanju da nastavim meč. Moja namjera, bila ona dobra ili loša, bila je da potrošim neko vrijeme i time pomognem timu” – započeo je Arizabalaga, pa dodao:

“Pokušao sam dati signal da je sa mnom sve u redu, te da nisam povrijeđen. Kada je četvrti sudija podigao tablu i pokazao izmjenu trebalo je da napustim teren i žao mi je što to nisam uradio. Poslije sam pričao sa Sarijem i rekli smo jedan drugom kako smo vidjeli tu situaciju svako iz svoga ugla, te razjasnili stvari”. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime