Foto: XXSTRINGERXX xxxxx/Reuters

Fudbaler Mančester junajteda Bruno Fernandeš je otkrio je za “UTD” podkast da mu je jednom prilikom trener iz omladinskih selekcija rekao da će biti vrhunski igrač ako bude igrao na poziciji štopera.

Kada je počeo da trenira fudbal u mlađim selekcijama igrao je više defanzivno. Dobro je ispunjavao svoje odbrambene zadatke na pozicijima štopera i desnog beka koje mu je trener zadao.

Bio sam zaista dobar, imao sam trenera koji mi je rekao da ako želim da budem vrhunski fudbaler, moram da igram kao štoper. Ako želim da budem dobar igrač, onda da igram na poziciji veznog. Mislim da je pogrešno, ali možda bih kao štoper bio bolji, ne znam. U to vrijeme sam volio da igram na tim mjestima, ali svi su govorili da sam odličan defanzivac, pametan i da dobro pokrivam bokove” – rekao je Portugalac pa nastavio:

Trener je pogledao spisak igrača, i pošto su neki bili na odmoru rekao je da nemamo napadače, i ja sam se javio da mogu da igram ofanzivno. On je odgovorio da sam ja štoper, a ja sam mu uzvratio da nisam i da igram više kao napadač. Tako da mi je dao priliku, a ja sam postigao dva gola, a on kad je vidio kako igram rekao je da mogu biti u napadu. Nastupao sam kasnije na dvije utakmice kao napadač, a poslije sam se vratio da igram na sredini“.

Fernandeš je odigrao 33 utakmice za Junajted od prelaska iz Sportinga u januaru ove godine. Za to vrijeme upisao je 18 golova i 13 asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime