Foto: Printscreen

Igrač Šalkea, Ozan Kabak se aktivno povezuje sa prelaskom u Liverpul, jer Jirgen Klop nastoji ojačati srce njegove odbrane koja je razorena povredama.

Prelazak na legendarni “Enflid” se čini kao ostvarenje sna za mladog turskog internacionalca koji nesumnjivo želi da pređe u redove šampiona Engleske.

Još u decembru 2018. godine, prije nego što je otputovao iz domovine za Njemačku i još uvijek bio u Istanbulu sa Galatasarajem, tada 18-godišnji Kabak oglasio se na Instagramu kako bi ponosno prikazao dres Virdžila van Dajka, koju mu je poslao holandski fudbaler.


Potpisani dres, na kojem se vidi da ima ispisanu poruku “Ozanu sve najbolje“, držao je Kabak te dodao “Veliko hvala Virdžilu van Dajku, jednom od najboljih štopera na planeti, za ovaj divan dar“.

Moj lični cilj je postati vrhunski defanzivac za možda dvije ili tri godine, poput Van Dajka. On je moj idol, stvarno mi se sviđa. Sviđa mi se njegov stil i kako igra, pa mogu reći da je on moj fudbalski idol” – rekao je Kabak za sajt “Bundesliga.

Mladi Turčin je jedna od potencijalnih meta “Crvenih“, ali još nije bilo konkretnih razgovora na relaciji dva kluba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime