REUTERS/Ciro De Luca

Nakon utakmice protiv Juventusa, u kojoj je njegov Napoli osvojio tri boda pobjedom od 1:0, medicinska služba otkrila je povredu tetive koljena kod meksičkog fudbalera Irvinga Lozana.

Irving Lozano je odigrao svih devedeset minuta plus nadoknadno vrijeme utakmice protiv torinskog rivala, te nije pokazivao znake povrede. Međutim, jutrašnjim pregledom u klupskoj službi ustavnovljeno je da je ipak doživio povredu tetive koljena, te da će skladno tome odsustvovati sa fudbalskih terena narednih mjesec dana. 

Napoli svakako ove sezone muči muku sa velikim brojem povrijeđenih igrača, te će u narednom periodu Lozano utakmice pratiti sa tribina u društvu Kalidua Kulibalija, Fuzi Gulama, Konstantinos Manolasa, Diega Demea, Elseida Hisaja, Drisa Mertensa i Davida Ospine, koji je povredu doživio na zagrijavanju pred duel sa Juventusom. Klub iz grada pod Vezuvom će tako biti znatno oslabljen u nadolazećim utakmicama u kojima ih čeka borba za mjesta na tabeli Serije A koja vode u Ligu Šampiona naredne sezone, kao i u dvoboju protiv Granade u Ligi Evrope.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime