Foto: Printscreen

Parma je predstavila novog predsjednika kluba, Kajla Krojcea. U prvom obraćanju medijima na “Enio Tardini” stadionu, on je otkrio da je bio fan Juventusa, ali da se to od danas mijenja. Svoju vjernost Parmi pokazao je postavljanjem njihovog grba na laptop.

Amerikanac je bio navijač “Stare dame” dok se nije pružila prilika da kupi “Krstaše“. Kada su ga novinari upitali da li je bilo teško da promijeni jedan klub sa drugim, Krojc je imao zanimljiv odgovor.

“Možda zvuči neobično, ali ne. Mi u Americi nemamo tradiciju navijanja za fudbalske klubove. Nije da su moj otac i djed navijali za Juventus, pa to prenijeli na mene. Ja sam bio taj koji ih je pratio, a moja djeca to su radila zbog mene”rekao je novi vlasnik žuto-plavog prvoligaša.

Još je dodao da će od sada cijela njegova porodica navijati za Parmu, od najstarijih do najmlađih članova.

Moja je unuka nekad imala dres Juventusa, ali sada je dobila opremu Parme. Lakše oni prebace svoju vjernost kada su mlađi, samo moraš staviti nešto novo u njihov ormar. Dakle, strast nije bila toliko generacijska kao što može biti u Italiji. Tako da je bilo lako otići od Juventusa, što možda i ne zvuči baš evropski zbog načina na koji ljudi ovdje odrastaju sa fudbalom” – dodaje Amerikanac.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime