Luis za MeridianSportBH: "Iznenadio sam se dobrodošlicom nakon dolaska u Slobodu"

Timar Luis iz Jamajke je danas zvanično predstavljen kao novi fudbaler Slobode iz Mrkonjić Grada, a u razgovoru za MeridianSportBH je oktrio kako je došlo do saradnje, kako je njegova porodica reagovala te šta očekuje od svoje karijere.

Za 25-godišnjeg krilnog napadača Timara Luisa će boravak u redovima Slobode Mrkonjić Grada biti prva evropska avantura, a on je dao svoje mišljenje šta su po njemu najveće razlike između fudbala na Jamajci te onoga na našim prostorima.

“Kontakt sam ostvario preko svog agenta koji me povezao sa čelnicima Slobode. Što se tiče razlike u fudbalu na Jamajci te fudbala ovdje, tamo je ključ svega da budete izuzetno atletski spremni, ima dosta trčanja te se dosta pridaje značaju tehnička sposobnosti kod igrača. Ovdje se igra sa dosta više taktike, odnosno sistemski tako da kompletan tim mora da ostane disciplinovan i da radi kao kompaktna jedinica”rekao je Luis.

Luis je za nas otkrio i kakvi su bili njegovi prvi utisci nakon što je došao u Mrkonjić Grad, te samu Slobodu, ali i to šta njegovi najbliži misle o ovom prelasku u zemlju koja je od njegove Jamajke udaljena devet hiljada kilometara.

“Moji prvi utisci kada sam došao u ovo divno mjesto su bili ljudi koji predivni, pažljivi i skromni. Iznenadio sam se njihovom dobrodošlicom prema meni i koliko su prijateljski nastrojeni” kazao je Luis pa dodao:

“Kada sam rekao mojoj porodici gdje ide svi su bili izuzetno srećni, ali je sve takođe bilo izuzetno emotivno jer su oni svi dio mog fudbalskog putovanja. Oni znaju koliko je sve bilo teško za mene, koliko smo bili odvojeni i koliko sam vremena proveo od njih te koliko sam se žrtvovao. Ipak kada sam dobio zeleno svjetlo da dolazim u Slobodu na kraju dana su svi bili uzbuđeni te su svi htjeli da čuju ovako dobre vijesti”.

Takođe Luis je u razgovoru za naš portal istakao šta očekuje od svoje karijere te koji su krajnji ciljevi za ovog momka koji će pokušati da se nametne treneru Slobode Marku Tešiću.

“Moj konačni cilj u karijeri je da igram na najvećem mogućem nivou, da se trudim, radim vrijedno te da dođem do konačnog ispunjena svega što sam zamislio”zaključio je Luis.

Luis je pored svog novog tima Slobode tokom karijere nastupao za Munro College, Sandals Souths Coast F.C i Harbour View dok je 2019. godine bio i na probi u drugom timu Nju Jor Red Bulsa.

Postavi odgovor