Manijaci izdali saopštenje pred derbi s Sarajevom

Fudbalere Željezničara u narednom kolu očekuje gradski derbi sa Sarajevom, a njihova navijača grupa “Manijaci” je izdala saopštenje pred taj duel. 

Oni su pozvali navijače da u što većem broju dođu na južnu tribinu, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“U proteklom periodu je itekako osjetna harmonija među navijačima Želje sa svih tribina stadiona Grbavica. Motor te cjelokupne pozitivne atmosfere definitivno je kop sa Južne tribine. Ovim tekstom želimo skrenuti pažnju svim navijačima Želje, pogotovo onima starosne dobi između 15 i 40 godina, koliko je bitno posmatrati domaće utakmice iz kopa! Svjedoci smo koliko znači podrška našim igračima i koliko puta je baš taj kop svojim pritiskom odveo igrače do pozitivnog rezultata.

Kop na Južnoj tribini je mjesto gdje svako može i treba pronaći mjesto za sebe i svoje drugove odakle će gledati utakmice i bodriti svoj klub. Kada već dolazimo na stadion i kada nam je, naravno, stalo do dobrih rezultata našeg kluba, onda je najbolji način za pomoći klubu gromoglasna podrška! To traje svega 90 minuta i ne iziskuje nikakve ogromne napore, a Želji je od velike pomoći. Kada svi damo maksimum od sebe kada je u pitanju podrška onda tek možemo tražiti maksimum i od svih uposlenika u klubu, počevši od igrača do predsjednika. Imamo još dosta prostora za napredak koji moramo iskoristiti.

Ovo je još uvijek daleko od podrške kakvu naš Željo zaslužuje. Zato nemojte se libiti, ni vi koji ste tek krenuli na utakmice pa se lomite da li doći u kop, a ni vi koji već deceniju ne stojite u kopu… nemojte se libiti već od prve sljedeće domaće utakmice (derbi) pravac Južna tribina, pravac kop! Za većinu navijača to je samo 90 minuta truda što je neuporedivo sa trudom i naporima koji ulaže jezgro grupe, pa je veći broj ljudi u kopu, osim pomoći Želji i svojevrsna nagrada baš tim momcima za predan rad. Mi smo porodica i tako treba da ostane. Ovo je apel svim Željovcima, kako bismo podršku izdigli na veći nivo, na nivo koji naš klub zaslužuje! ZA DERBI SVI NA JUG!‘‘.

Derbi između Željezničara i Sarajeva na programu je u petak.

Postavi odgovor