Marinović: "Ekipa je pokazala zavidnu radnu etiku i voljni momenat"

Borac će u okviru 7. kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekati Posušje.

Vinko Marinović, trener Banjalučana, pred ovaj susret je izjavio sljedeće:

“Iskoristili smo prvenstvenu pauzu da se što bolje pripremimo za nastavak sezone. Odlično smo trenirali minulih dana. Bila su i po dva treninga dnevno, a ekipa je pokazala zavidnu radnu etiku i voljni momenat. Smatram da smo dodatno zategli sve linije tima i da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju u narednom periodu. Cilj nam je da nastavimo tamo gdje smo stali i da nastavimo seriju pobjeda. Znamo da neće biti lako, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo tri boda.

Ekipa Posušja je, nakon pobjede u Mostaru, sigurno podigla svoj nivo sampouzdanja. Pokazali su protiv Zrinjskog da imaju kvalitet i da mogu veoma dobro da odigraju na gostujućem terenu. Mi smo ih dobro analizirali, uočili smo njihove prednosti, ali i mane, tako da smo spremni za utakmicu. Neće biti lako, ali naši ciljevi su jasni. Moramo, svi do jednog, da budemo maksimalno skoncentrisani od prve do zadnje minute.

Navijači su nam uvijek vjetar u leđa i njihova podrška je od nemjerljivog značaja. Smatram da je dobar momenat da tribine budu pune. Nedjelja je dan za fudbal, termin je idealan, a ekipa je u seriji dobrih rezultata. Pozivam sve pristalice Borca da dodju na stadion i da budu uz nas”.

Utakmica Borca i Posušja je na programu u nedjelju od 20.45h.

Postavi odgovor