Marjanović: ''Nemamo drugog izbora nego da idemo na tri boda''

Fudbaleri Rudara će u 30. kolu Premijer lige BiH na svom terenu u Prijedoru dočekati ekipu Posušja.

Trener prijedorskog tima, Srđan Marjanović, kazao je uoči tog susreta da njegov tim nema drugog izbora, osim da ide na tri boda.

”Ovo je jedna u nizu utakmica do kraja sezone gdje nemamo alternativu, gdje sutra moramo uraditi sve da pobijedimo utakmicu da bi ostali u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Svi igrači će od prvog minuta morati krenuti kako treba, da pobijedimo utakmicu. Posušje je odlična ekipa, neće biti lako, ali mi nemamo drugog izbora nego da idemo na tri boda. To ćemo od prve minuta pokušati ostvariti – kazao je Marjanović, pa se osvrnuo i na igrački kadar:

”Vraćaju nam se Mandić i Redžić, što je jako bitno. Jedini koji je rovit i pod povredom je Amoa i on je pod upitnikom i Hodžić koji ima tri žuta kartona. Ostalo je sve u redu” – kazao je Marjanović.

Medijima se obratio i vezni igrač Rudara, Bojan Burazor, koji je takođe optimističan pred meč sa Posušjem.

”Slažem se sa šefom da je jako bitna ova utakmica koja nam dolazi. Svakako da je Posušje jedna dobra ekipa, koja ima dobrih pojedinaca. Ali, nama u srijedu ništa osim tri boda ne igra ulog. Znamo svoj cilj, a to je opstanak u ligi i sa ovom pobjedom bi znatno prišli tom cilju. Atmosfera u timu je dobra, svakako da su nas dvije pobjede podigle” – kazao je Burazor.

Utakmica između Rudara i Posušja je na programu u srijedu od 17 časova.

Postavi odgovor