Marko Sičić: "Moramo biti znatno opasniji po gol protivnika"

Drugi put u mjesec dana Široki Brijeg odmjeriće snage s Borcem. Ovaj put na gostovanju na “Gradskom stadionu” u Banjaluci u derbiju 12. kola Premijer lige BiH u subotu, 28. novembra s početkom u 16h.

Novi okršaj prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe u prvenstvu najavio je pomoćni trener Širokog Brijega Marko Sičić. Na klupi “Plavo-bijelih” u derbiju neće biti trenera Marijana Budimira koji je suspendovan zbog isključenja u prošlom kolu, a njegovu ulogu preuzet će upravo Sičić.

„Borac je vodeća ekipa u prvenstvu, primili su najmanje golova i jako su tvrd tim. Brane se sa svim igračima iza lopte, dosta su kompaktni i nije ih lako probiti. U fazi napada imaju kvalitetne pojedince. Izdvojio bih Lukića koji je jako dobar u skoku i Kvržića koji dosta toga kreira prema naprijed. Ali, igrali smo nedavno, poznajemo se jako dobro i među nama neće biti velikih iznenađenja“kazao je Sičić.

Prvi Budimirov pomoćnik najavio je kako njegovi igrači moraju biti znatno opasniji u fazi napada kako bi mogli ugroziti domaću ekipu u Banjaluci.

„Nastojaćemo u najboljem smislu odgovoriti na one aspekte igre u kojima je Borac kvalitetan i dobar. U fazi napada moramo biti znatno opasniji i kreirati više prilika, jer nas taj dio najviše muči u dosadašnjem dijelu sezone. Moramo biti znatno opasniji po gol protivnika i na taj način se vratiti s bodovima iz Banjaluke“naglasio je Sičić.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor