foto: printscreen

Slovenija je na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine upisala minimalnu pobjedu protiv Hrvatske, povodom čega se Matjaž Kek obratio medijima. 

“Nismo razmišljali samo o Luki Modriću nego o čitavoj hrvatskoj reprezentaciji. Bilo bi samoubistvo razmišljati samo o njemu. Dugo smo čekali na pobjedu protiv Hrvatske. Pobijedili smo zasluženo u jednoj fajterskoj utakmici, a najmanje razmišljam o tome kako ću hodati Sukošanom ili Opatijom– počeo je Matjaž Kek, pa dodao: 

“Znao sam da se ne smijemo nadigravati s Hrvatskom i igrati na neki posjed. Morali smo biti dobro organizovani. Svaki igrač je igrao odbranu, vidjeli ste Iličića kako se vraća, Šporar isto. Nama je disciplina najvažnija, a onda kvalitet koji neosporno imamo može doći do izražaja. Bili smo jako hrabri. Bili smo prestrašeni na otvaranju utakmice, ali smo iz minute u minutu bili sve sigurniji. Mentalno je ovo bila najlakša utakmica za pripremu. U ovakvim utakmicama moraš imati malo sreće i ova pobjeda nam omogućava da vjerujemo i dalje u naš potencijal i da napredujemo”. 

Slovenački selektor je izrazio žal za time što se igralo pred praznim tribinama:

“Dugo se čekala ta pobjeda nad Hrvatskom, žao mi je što nije bilo naših navijača. Ovo je za njih. Ovakav početak kvalifikacija smo mogli samo sanjati iako početak utakmice nije bio dobar. Pokazali smo fanatičnu želju i ja čestitam svojim igračima. Veseli smo, ali mi stojimo čvrsto na zemlji”. 

Slovenci su uz Rusiju jedina ekipa u grupi koja je upisala pobjedu u prvom kolu, pa se trenutno nalaze na prvom mjestu. Dešavanja s ovog susreta iz minute u minutu možete pročitati ovdje. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime