HŠK Zrinjski Mostar/facebook

Kerim Memija je nedavno pojačao redove ekipe Zrinjskog, a za klupsku televiziju govorio je šta ga je podstaklo da dođe u mostarski klub.

“Nije bilo na početku ništa ozbiljno, da bi na kraju postalo ozbiljno i došao sam tu. Nisam prošao pripreme s ekipom, trenirao sam individualno i s juniorima Željezničara. Trenutno nisam baš najspremniji, ali radim svaki dan i dodatno kako bi se spremio i pomogao ekipi” – započeo je Memija.

S obzirom na činjenicu da je trenirao sa ekipom Željezničara mnogi su očekivali da se ovaj fudbaler priključi plavima sa “Grbavice”, ali do toga ipak nije došlo.

“Da, mnogi su to očekivali, ali jednostavno nije došlo do dogovora. Željo je moj klub i uvijek će biti. Želim im sve najbolje u ovoj sezoni” – poručio je novi fudbaler Zrinjskog.

Memija je nastupao za danske timove Vejle i Hobro, te je uporedio igranje u Danskoj sa igranjem u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Liga je dosta drugačija od ovih s naših prostora i fizički zahtjevnija. Dosta je teže samim tim i igrati gore. Što se tiče uslova mnogo su ispred nas, ali što se tiče igračkih kvaliteta tu nema neke velike razlike” – jasan je bio Memija te dodao da su visoke ambicije Zrinjskog bile glavni faktor koji ga je podstakao da se priključi ekipi:

To je ono što me privuklo da dođem u Zrinjski. Zrinjski je zadnjih 10 godina uvijek u samom vrhu, bore se za titulu i Evropi i to me privuklo. Malo se promijenila ta neka monotonija u našoj ligi kad su uvijek iste ekipe bile u vrhu, pa je malo zabavnije. Ekipe su podjednake i može pobijediti svako svakoga. Biće dobra sezona” – zaključio je fudbaler mostarskog tima.

Zrinjski se nakon sedam odigranih kola nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa 12 bodova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime