Menalo razočaran što se nije našao na spisku reprezentacije: "To me jako pogodilo"

Fudbaler Dinama, Luka Menalo istakao je da ga je veoma pogodilo to što se nije našao na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je za “Sportske novosti” naveo da je bio šokiran što ga Ante Čačić nije pustio u Makabi Tel Aviv.

“Imao sam tu ponudu. Da, bio sam šokiran što me nije pustio. Bio sam uvjeren da me nigdje ne vidi. Međutim, u posljednjim danima prelaznog roka trener mi je postavio rampu. Nije se složio da odem u Tel Aviv, uvjerio me da sam bitan za ekipu. Na kraju nisam bio toliko bitan koliko mi je bilo rečeno. Ali, ne žalim za time… Ko zna kako bi se rasplele stvari da sam otišao. Ne, ne, definitivno mi nije krivo što nisam spremio putne torbe i otišao u Izrael” – istakao je Menalo i dodao:

“Ovog trenutka je drugačija situacija u klubu. Uopšte sad ne razmišljam o nekakvom odlasku. Na kraju sezone ću vidjeti s trenerom, ljudima u klubu jesu li oni zadovoljni sa mnom, vide li me tu. Ako neću biti u njihovim planovima, sreću bih onda potražio negdje drugdje. Međutim, ako sam im u planovima, onda je sve jasno. Meni nigdje nije ljepše nego u Dinamu”.

Zatim je kazao da ga je veoma pogodilo to što se nije našao na spisku Faruka Hadžibegića. 

“To me maksimalno pogodilo. I jako razočaralo. Izgubio sam mjesto u reprezentaciji u kojoj sam bio standardni igrač posljednjih godina. Nije mi bilo lako. Sad se nadam da ću se igrama u Dinamu opet izboriti za svoj reprezentativni status” – naveo je Menalo. 

Menalo je u dresu reprezentacije odigrao 13 utakmica i postigao je tri gola.

Postavi odgovor