Foto: Nikola Kulaga/Borac Banjaluka

Trener fudbalera Borca Nemanja Miljanović rekao je nakon pobjede nad Veležom od 2:0 u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine da možda i nije bilo pametno što su stalno napadali i poslije steknute prednosti od dva gola. 

On je istakao da su do golova stigli na individualni kvalitet igrača i da se sada okreću meču sa Sarajevom.

Kako je krenuo dan nismo znali da li ćemo ovu utakmicu da igramo, ali se sve završilo dobro. Prvo poluvrijeme je bilo jedno od naših najkvalitetnijih poluvremena, jako dobra igra protiv kvalitetnog protivnika gdje se stvorilo par prilika da postignemo dva, tri gola, međutim nije se dalo. U drugom poluvremenu se više iznivelisalo i mislim da smo bili ta ekipa koja je htjela pobjedi i ti golovi su došli na individualni kvalitet naših igrača” – izjavio je Miljanović i dodao:

Prije svega Dejana Melega koji je dao gol iz polušanse, Velež se vratio nakon toga u utakmicu, jer su morali napadati, a mi smo znali da ćemo dobiti kontre i dali smo gol tako. Uspjeli smo privesti utakmicu na kraju kako treba i sve zasluge našim igračima i hvala navijačima na podršci. Treća pobjeda u nizu, okrećemo se Sarajevu i pokušavamo da skupimo snagu da tamo odigramo dobru utakmciu“.

Na konstataciju novinara da je Borac napadao od početka do kraja, čak i kada je poveo sa 2:0 Miljanović je rekao:

Ne znam koliko je bilo pametno što smo stalno napadali, ali u tom momentu jedan gol od strane Veleža je mogao sve promijeniti u meču. Imali smo sreću u par navrata da oni nisu iskoristili svoje šanse, ali mislim da je ovo naša zaslužena pobjeda, jer smo od početka do kraja išli na pobjedu“.

Trener Veleža Feđa Dudić nije došao na konferenciju za novinare, a nakon meča je imao samo kratak komentar. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime