foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović ponovo je “Orlovima” svojim golovima donio vrijedna tri boda u borbi za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nakon meča u Azerbejdžanu, napadač Fulama je istakao atmosferu kao ključ za dobre rezultate.

Mitrović je dva puta pogodio mrežu Azerbejdžana i tako donio Srbiji pobjedu koja je još jednom pokazala karakter tima.

Znate kako, ja sam neko ko teško odustaje. Uporan sam i vjerujem u svoje sposobnosti, kvalitet, naporan rad. Iako nisam imao jako kvalitetnu sezonu, znao sam da će kad-tad sav napor na treninzima i poslije njih, da mi se vrati. Vratilo se na najbolji način, postigao sam pet golova na tri utakmice, oborio taj rekord. Ja sam bio taj koji je iskočio ovog puta, ali ne treba zanemariti cijelu ekipu, ni one koji su bili na tribinama. Ovako dobra atmosfera nije bila dugo u reprezentaciji, između stručnog štaba i svih igrača. Najteže je držati srećne igrače koji su na tribinama. Svi smo stvorili nešto posebno. Sreću treba zaslužiti, a mi smo je zaslužili napornim radom i atmosferom u svlačionici” – rekao je Aleksandar Mitrović i dodao:

Idemo utakmicu po utakmicu, najbitnije je da smo uzeli tri boda. Teška utakmica na psihološkom planu, više nego na fizičkom. Ova tri boda su kao kuća što se nas tiče. Nećemo sa ovim da se zadovoljavamo. Imamo malo veću pauzu, ali sa pozitivnom atmosferom završavamo ovaj ciklus“.

Sljedeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igraju se tek u septembru ove godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime