foto: Mladost DK/Facebook

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Mladost Doboj Kakanj u utorak će izaći pred međunarodni Sud za sportsku arbitražu (CAS), prenosi Klix“.

Početak suđenja, koje će zbog pandemije koronavirusa biti održano online, je zakazan za 23. novembar, a Mladost je tužila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zbog toga što ih je, prema njihovom mišljenju, krovni savez nelegalno izbacio iz Premijer lige.

Drugostepena komisija za licenciranje i neimenovani ekspert Saveza su taj klub izbacili iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pored žalbi čelnici saveza su odlučili ostati pri svojoj odluci te je Mladost ovu sezonu morala početi u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Čelnici kluba iz Doboj Kaknja su stoga odlučili pravdu potražiti na međunarodnom sudu u Lozani, koji je nadležan za rješavanje svih sporova u sportu.

Sud za sportsku arbitražu bi trebao donijeti konačnu odluku na proljeće, a još uvijek je nejasno šta bi se desilo ukoliko Mladost dobije tužbu. Jedna od mogućnosti je i da bi im se automatski osiguralo mjesto u Premijer ligi naredne godine, to onda za sobom povlači i pitanje regularnosti Prve lige FBiH ove sezone s obzirom na to da bi se već unaprijed znao putnik u viši rang.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime