Mujagić se oglasio nakon povrede, poslao poruku navijačima i otkrio kada se vraća na teren

Sloboda iz Tuzle je zvanično objavila na svom sajtu da je njihovom prvotimcu Abidu Mujagiću uspješno obavljena operacija koljena koju je zadobio u utakmici šestog kola Premijer lige BiH.

Abid Mujagić je zadobio povredu koljena u utakmici šestog kola Premijer lige BiH u duelu protiv Sarajeva. Nakon detaljnije analize je utvrđeno da je on doživio povredu meniskusa i hrskavice, što znači da će prvotimac sa “Tušnja” odsustvovati duži period sa BiH terena. Sam Mujagić je potvrdio da je operacija bila uspješna.

”Hvala Bogu sve je prošlo kako treba. Što se tiče koljena, oporavak zasad teče po planu. Međutim, generalno, čovjeku ne može biti svejedno i nije lako prolaziti kroz sve, posebno kada znam da se od dolaska u Slobodu desilo dosta pehova koji me koče. To mi teško pada” –  kazao je Mujagić.

Sloboda
FK Sloboda Tuzla/facebook

Ofanzivcu Slobode najviše nedostaju treninzi i utakmice, ali kaže da u potpunosti prati rad i napredak svoje ekipe i da ih podržava punim srcem.

“Stanje na tabeli je dobro. Četvrti smo i moramo biti zadovoljni. U zadnjih nekoliko utakmica ne ide sve po planu, ali mislim da ovi momci mogu nastaviti sa dobrom igrom i zadržati visoku poziciju” – naveo je Mujagić.

Oporavak bi trebalo da počne za šest sedmica, kada će fudbaler Slobode krenuti na vježbe hodanja i na daljnu fizikalnu terapiju. Povratak na sportska borilišta se očekuje kroz neka četiri mjeseca.

”Volio bih spreman dočekati zimske pripreme i drugi dio sezone. Ukoliko oporavak bude uspješan, potrudit ću se da iz ovog izađem jači nego ranije i da se vratim onome što volim da radim” – dodao je Mujagić u daljnem razgovoru.

Mujagic povreda
Abid Mujagić/Facebook

Za zdravstveno stanje Mujagića su ipak najviše zainteresovani navijači Slobode, koje interesuje težina njegove povrede i kada će im se vratiti na stadion “Tušanj”. On im je poslao poruku kako cijeni njihovu zabrinutost i da mu podrška koju dobija daje vjetar u leđa da se što prije oporavi i vrati u igrački pogon.

”Moja poruka za navijače jeste da prije svega budu uz moje saigrače, da im daju podršku i kada je teško jer su oni njihov vjetar u leđa. A što se mene tiče, hvala svima koji brinu i pitaju za mene, znači mi to. Potrudit ću se da se svima odužim u drugoj polusezoni”  – glasi poruka Abida Mujagića za vjerne navijače Slobode iz Tuzle.

Sloboda u sljedećem kolu Premijer lige BiH dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine na svom stadionu u Tuzli.

Postavi odgovor