Mustafa Mušija
Foto: NK TOŠK Tešanj

Mustafa Mušija je za MeridianSportBH prokomentarisao svoj transfer u njemačkog niželigaša Bosnu Dizeldorf.

Tokom aktuelne sezone je Mustafa Mušija sedam puta nastupio u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno četiri puta za Rudar Kakanj tokom jeseni, te tri puta za TOŠK tokom proljeća.

Sada je Mušija odlučio da sreću pronađe “preko grane”, te je prešao u njemačkog niželigaša Bosnu Dizeldorf što je i prokomentarisao za našo portal.

“Ljudi iz kluba su me dirketno kontaktirali i ponudili mi dolazak u Njemačku da igram za njihov klub i naravno nisam se toliko dvoumio jer mislim da je to bolje za moju budućnost”kazao je Mušija.

Takođe u nastavku našeg razgovora Mušija je prokomentarisao uslove u Bosni Dizeldorf te je takođe iskoristio priliku da se zahvali svima u TOŠK-u.

“Klub je stvarno uređen, baš sam se pozitivno iznenadio počev od opreme, prostora za trening, svlačionica. Mnogi klubovi iz Bosne i Hercegovine bi pozavidjeli na ovome. Trenutno se bore za ulazak u viši rang prvi su na tabeli i mislim da ne bi trebalo biti problema što se tiče toga. Sa dosta igrača koji su tamo sam igrao jer su oni uglavnom igrali Prvu ligu FBiH i svoju su sreću pronašli ovdje. Za Upravu Bosne imam samo riječi hvale jer se stvarno trude da svima ispune ono što traže”kazao je Mušija pa zaključio:

“Za TOŠK i ljude iz TOŠK-a imam samo riječi hvale. Nisu mi uopšte pravili probleme oko papira i jako mi je drago vidjeti da su se izvukli, jer kvalitet koji posjeduje ona ekipa zajedno sa trenerom samo može biti u vrhu tabele i nadam se da će tako i biti. Mogu reci definitivno jedan od boljih najboljih perioda od klubova gdje sam bio sam proveo bas tu sa ljudima iz TOŠK-a”.

Mušija, inače 25-godišnji krilni napadač je pored svog novog kluba i TOŠK-a tokom svoje karijere takođe branio boje Čelika, Jedinstva iz Bihaća te Mladosti Doboj Kakanj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime