Na kraju finala Kupa BiH Bilbija pokazao pet crvenih kartona

Na kraju finala Kupa Bosne i Hercegovine sudija Luka Bilbija pokazao je pet crvenih kartona.

U samom finišu došlo je do dosta tenzija s obje strane, a naročito od strane navijača Veleža i kada je sudija Luka Bilbija odsvirao kraj, došlo je do sukoba igrača na terenu.

Glavni sudija finalnog meča Kupa Bosne i Hercegovine, Luka Bilbija, je isključio tri fudbalera Veleža i dvojicu iz Zrinjskog. U delegatskom izvještaju nakon utakmice je ustanovljeno da su čak trojica igrača Rođenih isključeni od strane arbitra iz Prijedora i dva iz Zrinjskog. U 96. minuti susreta je isključen Edo Vehabović zbog ‘‘upotrebe vulgarnog i uvredljivog rječnika prema pomoćnom sudiji‘‘ dok su nakon meča isključena još četiri igrača.

Direktne crvene kartone su dobili Omar Pršeš zbog ‘‘nasilništva, namjernog udaranja protivničkog igrača nogom u predjelu noge‘‘, te Tino Blaž Lauš zbog ‘‘nasilništva, hvatanje protivničkog igrača u predjelu vrata‘‘. Pocrvenili su i Franko Sabljić i Tomislav Kiš iz Zrinjskog i to prvonavedeni zbog ‘‘nasilništva, namjernog udaranja protivničkog igrača rukom u predjelu glave‘‘, te drugonavedeni zbog ‘‘nasilništva, hvatanja protivničkog igrača za vrat‘‘.

Postavi odgovor