Hasanbegović
Foto: Printscreen

Danas je u Tuzli održan sastanak pet klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine čija je glavna tema bila reforma bh fudbala, sa akcentom na ravnopravnost svih klubova.

Predsjednik Željezničara Nazif Hasanbegović izjavio je putem video linka da je njihov interes da imaju jaku i kvalitetnu ligu sa jednakim uslovima za sve te da se stalnom komunikacijom sa Savezom njihov međusobni odnos može poboljšati:

Naš interes jeste da imamo kvalitetnu ligu sa jednakim uslovima za sve, te da se na zelenom terenu riješi pitanje pobjednika. Mi kao klubovi postojimo zbog publike, imamo obaveze prema našim navijačima da štitimo interese klubova, a na ovaj način štitimo interese i Saveza. Stalnom komunikacijom možemo unaprijediti naš odnos“.

On je istakao da je pitanje pobjednika potrebno rješavati jedino na zelenom terenu, te izrazio nadu da će sljedećem sastanku prisustvovati članovi svih klubova iz Premijer lige:

“Lijepo je vidjeti da se pitanje pobjednika odlučuje na terenu i da smo krenuli ka onome što svi želimo. Ja se izvinjavam svima što se ovako javljam i nadam se da će na sljedećem sastanku svi premijerligaši prisustvovati kako bi se raščistili svi mogući interesi i problemi. Hiljade onih koji ostavljaju svoj novac zaslužuju poštovanje i poštenje”izjavio je Hasanbegović.

Ranije su predstavnici Sarajeva, Željezničara, Slobode, Tuzla sitija i Veleža odbili da prisustvuju sastanku koji je organizovao Fudbalski savez Bosne i Hercegovine pred početak sezone.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime