foto: Ermin Pirić/Budućnost Banovići

Bivši trener GOŠK-a i Zvijezde Gradačac Mato Neretljak gostovao je u “A1 Nogometnom podcastu” i tom prilikom govorio o svom angažmanu u Gabeli.

Neretljak je trenutno trener Rudeša, a u Bosni i Hercegovini je vodio GOŠK i Zvijezdu Gradačac, Orašje i Jajce. O periodu u Gabeli, govori sa posebnom pažnjom.

Tamo mi je bilo do sada u karijeri najljepše. Dobro smo igrali u Premijer ligi. Predsjednika GOŠK-a znam 20 godina, a rad u GOŠK-u u tri mjeseca je kao negdje kad se radi tri godine, Međutim, potrošnja tijela i organizma je jako velika. Ne znam objasniti, ali Gabela je selo od 500 stanovnika, a on ponovo želi da igra u Premijer ligi. Oni imaju izuzetnu infrastrukturu izvanrednu i uredno platu. Meni je to bio dobra zgoda i dobar smo fudbal igrali– rekao je Neretljak i dodao:

“Tamo je trener sve. Predsjednik kluba je tu i trudi se, ali trener vodi brigu o svemu. O putovanju, autobusima i slično za sve trener vodi brigu, jer zaista sve se mora na taj način voditi. Međutim, opet kažem sve to ljudi urade, samo se vi potrošite, ali od ponedjeljka do subote morate biti cijeli dan tamo da dođete i budete.”

GOŠK trenutno nastupa u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine sa ambicijama da ponovo postane premijerligaš.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime