Nermin Bašić nakon poraza: "Čim uđemo u autobus, pokušaćemo zaboraviti ovo danas"

Novi trener Željezničara Nermin Bašić je dao svoj komentar nakon što je njegova ekipa poražena u utakmici 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog sa 2:0.

Nermin Bašić je preuzeo klupu Željezničara nakon odlaska Edisa Mulalića, a sada je novi trener kluba sa “Grbavice” prokomentarisao poraz u svom prvom meču protiv Zrinjskog i to sa 2:0.

“Čim uđemo u autobus, pokušaćemo zaboraviti ovo danas. Probaćemo napraviti analizu i da se nekako skupimo sa našim navijačima, pa da damo sve od sebe i kući odigramo dobru utakmicu. Možemo to, želimo to i nadam se da ćemo nekako spasiti sezonu”rekao je Bašić pa dodao:

“Jako malo taktike sam pokušao, jer nam osnovna taktika ne ide. Ova ekipa je navikla igrati na neki ho-ruk sistem i ja ga ne volim. Nikako da uspijemo da se organizujemo. Pokušao sam nekako da vidim sve igrače, da vidim šta mogu dati, a i da neke igrače malo odmorim, pa smo neke igrače izvadili iz igre i zbog kartona. Danas je bolje, ali daleko od onog što mi možemo i što trebamo”.

Postavi odgovor