NFSBiH

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić okupio je svoje igrače pred dvomeč s Albanijom. 

“Nalazimo se u fazi formiranja selekcije koja do sada nije bila u takmičarskom pogonu kada je reprezentacija u pitanju. Mi smo u prethodnom periodu imali prijateljske utakmice protiv Sjeverne Makedonije i Bugarske i na jednom turniru u Hrvatskoj smo odigrali još četiri utakmice, a u svrhu priprema za kvalifikacije koje nas očekuju u oktobru. Iako je riječ o prijateljskim utakmicama protiv Albanije, rezultat nije nevažan, jer želimo da nametnemo pobjednički mentalitet” – započeo je Nermin Šabić, pa dodao: 

“Ono što proizilazi dobro iz ove situacije, u kojoj ne možemo pozivati igrače iz inostranstva, je da ćemo imati na oku više igrača iz domaćih takmičenja i steći ćemo uvid sa čime raspolažemo. I sa ovim igračima što su pozvani nastojaćemo da napravimo što bolji rezultat. Nama su dobri rezultati prethodnih generacija omogućili da budemo nosioci u svojoj grupi i na taj način smo izbjegli najjače selekcije. Ipak, to nam je dodatna obaveza da opravdamo taj epitet. S obzirom na ono što su dječaci pokazali u dosadašnjim utakmicama, mislim da ćemo do desetog mjeseca biti spremni i sa momcima koji dođu iz dijaspore, stvoriti jedan respektabilan tim. Imamo kvalitet i želju za dobrim rezultatom i objektivno računamo na prolaz u sljedeću rundu, ali će se sigurno pitati i ostale reprezentacije. Dječaci moraju da budu spremni na odricanje u narednih pet mjeseci i ‘spartanski’ život da bi opravdali nade koje polažemo u njih i očekivanja da neki od njih dođu i do mlade i seniorske reprezentacije”.

Prva utakmica s Albanijom je na programu u srijedu 19. maja od 17h, a druga dva dana poslije u 10.30h. Oba susreta će se igrati u Draču.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime