Foto: FK Seona/Facebook

Prvi dio sezone u Drugoj ligi Federacije BiH je završen. Na Istoru, Jugu i Zapadu su poznati jesenji šampioni, dok izgleda da to nije slučaj sa grupom Sjever.

Što se tabele tiče, Seona se nalazi na prvoj poziciji sa dva boda više u odnosu na ekipu Gornjeg Rahića, te se ta ekipa i proglasila jesenjim šampionom u Drugoj ligi FBiH – Sjever.

Međutim, isto tvrde iz Gornjeg Rahića jer smatraju da će meč 13. kola protiv Bosne iz Kalesije dobiti za zelenim stolom rezultatom 3:0. Taj susret je inače završen pobjedom Bosne, ali iz Gornjeg Rahića tvrde da je domaćin prekršio pravila koja podrazumijevaju da se na terenu moraju nalaziti trojica igrača mlađih od 21. godine.

Stvar je u tome što je tada u 88. minutu crveni karton dobio Muhamed Redžić, tako da je do naredne izmjene u 92. minutu Bosna igrala sa dva igrača mlađa od 21. godine, te iz Gornjeg Rahića smatraju da su time prekršili pravila.

Iz Bosne su uputili žalbu nakon odluke Povjerenika za takmičenje 2. Druge lige Sjever da se meč registruje u korist Gornji Rahić, tako da je u ovom trenutku je sve u rukama Apelacione komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH koja bi u narednim danima morala da donese odluku ko je u ovom slučaju u pravu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime