NFSBiH

Mladi fudbaler Zrinjskog Ed Nezirović u razgovoru za “Sportsport.ba” govorio je o svom periodu provedenom u Sarajevu, ali i sadašnjem klubu Zrinjskom. 

“U Globusu sam proveo dvije godine, tu sam trenirao i to je za mene bilo prvo iskustvo. Bio sam najbolji u svojoj generaciji, a jedan turnir mi je pomogao da odem u Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo gdje sam proveo tri godine. Nakon toga došao sam u Zrinjski, već treću godinu sam tu” – započeo je Ed Nezirović, pa dodao: 

“Dugo ću pamtiti period proveden u Akademiji Sarajeva. To je bio najbolji do sada za mene. Bilo je šta je bilo, napustio sam Sarajevo, ali to gledam kao najveće iskustvo za sada. Sa 13 godina sam otišao tamo, bio sam najmlađi akademac u to vrijeme. Brzo sam se uklopio, bilo je problema jer sam bio odvojen od društva s kojim sam proveo djetinjstvo. Znao sam i po dva mjeseca da ne dolazim kući, ali vremenom sam se navikao”.

Nezirović se potom osvrnuo i na Zrinjski:

“Cilj mi je sada imati što veću minutažu, a naravno zaigrati i seniorski nogomet. Ipak, svjestan sam da se mora ići korak po korak”. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime